Bas Clabbers

Dirigent

Sedert medio 2012 is Bas Clabbers dirigent van Fanfare Vriendenkring

Bas werd geboren in 1980 in Blerick. Al vanaf zijn vroegste jeugd maakte hij muziek en het was dan ook voor niemand vreemd dat hij in 1988 met trompetspelen begon. Na het behalen van het B-diploma in 1992, mocht hij bij Harmonie St. Caecilia in Blerick (o.l.v. dhr. J. Suilen, thans dhr. A. van Zoelen) meespelen. Al op dertienjarige leeftijd ging hij als 1ste trompettist mee naar het befaamde “Certamen Internacional de Bandas de Musica” in Valencia, alwaar deze vereniging het hoogste aantal punten van het gehele concours behaalde. In 1996 werd Bas lid van het Nationaal Jeugd Harmonie Orkest waarmee hij wederom (in 1998) naar Valencia ging; dit keer als ‘Banda invitada’ op hetzelfde Certamen.

Hij reisde in 1998 naar Rotterdam waar hij aan de Hogeschool voor Muziek en Dans in 2003 zijn opleiding trompet klassieke muziek volbracht bij dhr. A. van Zon, dhr. A. Heuvelman en dhr. J. Verspagen. Gedurende deze periode was hij lid van onder meer het Nationaal Jeugd Orkest, Nederlands Studenten Orkest en het Rotterdam Young Philharmonic. Hij maakte met deze en andere orkesten concertreizen naar Italië, Spanje, Frankrijk, België, Duitsland, Tsjechië en Zwitserland. Na zijn bachelordiploma in Rotterdam te hebben behaald, studeerde Bas ook nog aan het conservatorium ArteZ in Arnhem trompet klassieke muziek bij dhr. T. Kievits. Hij volgde in die jaren ook de vakken “Braziliaanse percussie” en “Cubaanse muziek”, evenals de bijvakken “Jazz/Lichte muziek” en “compositie”.

Repertoire

Achieflijst muziekstukken Fanfare Vriendenkring Swolgen

(bijgewerkt t/m 31-12-2012)

“In 2014 studeerde ik af aan het conservatorium in Antwerpen met als hoofdvak Schriftuur (Theorie der muziek), specialisatie Compositie bij de vooraanstaande Vlaamse componisten dhr. Wim Henderickx, dhr. Luc van Hove en dhr. Alain Craens.”
Bas Clabbers